پایگاه خبری اعتیاد

کد خبر 4059
۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۴:۰۹
اندازه متن

تاثیر کرونا بر مواد مخدر؛ از افزایش قیمت تا تغییر الگوی مصرف

کرونا و اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی توانست تغییراتی در الگوی مصرف معتادین ایجاد کند. اگر کرونا مشکلات اقتصادی را بیشتر کند، افرادی که به تریاک اعتیاد دارند به سمت هروئین می‌روند، زیرا ارزان‌تر است و نشئگی بیشتر فراهم می‌کند.
صفاتیان

به گفته یک فعال حوزه اعتیاد، با ایجاد محدودیت‌های ترددی در جاده ها، انتقال مواد مخدر سخت‌تر شد بنابراین قیمت مواد مخدر افزایش پیدا کرد.

به گزارش پایگاه خبری اعتیاد و به نقل از خبرگزاری میزان، سعید صفاتیان گفت: در کشور ما، سالانه هزارو ۵۰۰ تن انواع مواد مخدر مصرف می‌شود. اما با وجود کنترل‌های قضایی و انتظامی، امکان تولید انبود مواد مخدر در کشور ما وجود ندارد؛ بنابراین بیش از ۹۹ درصد مواد مخدر مصرفی در کشور، از خارج قاچاق می‌شود.

مدیر کل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر  اظهار کرد: در کشور ما شیشه و حشیش که در دسته روانگردان‌ها قرار می‌گیرند، در کشور تولید می‌شوند.

کرونا و افزایش قیمت مواد مخدر

وی افزود: قاچاق از راه زمینی ساده‌ترین و ارزان‌ترین راه انتقال است که توسط قاچاقچیان انجام می‌شود. اما توزیع مواد مخدر و قیمت آن از دیگر مسائلی بود که ویروس کرونا بر آن اثر گذاشت.

این فعال حوزه اعتیاد اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا در کشور، مقامات ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیم گرفتند تردد در جاده‌های کشور را محدود کرده و فقط بر اساس پلاک و کد ملی اجازه ورود افراد به شهر‌های مختلف را صادر کنند؛ بنابراین انتقال مواد مخدر سخت‌تر شد.

صفاتیان ادامه داد: محدودیت انتقال باعث کمیابی و در نتیجه افزایش قیمت ۳۰ درصدی انواع مواد مخدر شد. این افزایش قیمت تا مدتی حاکم بود، اما پس از کاهش محدودیت‌های ترافیکی، مواد مخدر ۲۰ درصد ارزان‌تر شد.

وی افزود: بیشتر مواد مخدر مصرفی در کشور ما در افغانستان تولید می‌شود و حدود ۹۶ درصد آن به صورت زمینی وارد کشور می‌شود. تولید مواد مخدر در کشور‌های میانمار و لاروس نیز بالا است.

مدیر کل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به مواد مخدر که بیشتر در کشور ما استفاده می‌شود؛ ادامه داد: تریاک، هروئین، شیره و حشیش در کشور ما بیشتر از مخدر‌های دیگر استفاده می‌شوند.

کرونا و تغییر الگوی مصرف معتادان
صفاتیان گفت: کرونا و اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی توانست تغییراتی در الگوی مصرف معتادین ایجاد کند. اگر کرونا مشکلات اقتصادی را بیشتر کند، افرادی که به تریاک اعتیاد دارند به سمت هروئین می‌روند، زیرا ارزان‌تر است و نشئگی بیشتر فراهم می‌کند.

مدیر کل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: همچنین مصرف کنندگان مواد مخدر، طریق مصرف را تغییر می‌دهند و با خوردن مواد مخدر، میزان نشئگی را افزایش می‌دهند. این مسائل قطعا باعث آسیب بیشتر برای معتادان می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان 

پایان پیام
بازنشر
ارسال نظر