پایگاه خبری اعتیاد

کد خبر 2753
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۲:۲۴
اندازه متن
رئیس کارگروه مبارزه با مواد مخدر تشخیص مصلحت نظام:

اقدامات پیشگیرانه اعتیاد بر20 درصد افراد پرخطر تاثیری ندارد

باید آموزش به دانش آموزان مستمر باشد و در محتوای آموزشی به فرزندانمان پیش از تدریس درس ریاضی و فیزیک و شیمی، مهارت های زندگی را بیاموزیم تا بتوانند از خود در برابر تهدیدهای اعتیاد مراقبت کنند.
سعید صفاتیان

رئیس کارگروه مبارزه با مواد مخدر تشخیص مصلحت نظام گفت: برنامه های پیشگیرانه از اعتیاد بر 15 تا 20 درصد افراد پر خطر جامعه تاثیری ندارد و هر چقدر تلاش شود بی فایده است.

به گزارش پایگاه خبری اعتیاد و به نقل از خبرگزاری ایرنا، سعید صفاتیان این نکته را به عنوان یک تجربه جهانی بیان کرد که مختص کشورمان نیست.
وی اظهار کرد: عده ای از افراد جامعه ذاتا تمایل به مصرف مواد مخدر دارند و ذاتا به آن سمت می روند، بنابراین هرچقدر هم برای آنان برنامه ریزی شود تاثیرگذار نخواهد بود.
وی ادامه داد: این دسته از افراد پرخطر تحت هر شریطی و با اتخاذ هر نوع برنامه پیشگیرانه ای اقدام به یک بار مصرف مواد مخدر می کنند هر چند ممکن است این اقدام یک بار اتفاق بیفتد و یا آنکه به صورت تفننی به دفعات تکرار شود، به هرحال اینها همیشه بدنبال مصرف مواد مخدر هستند و با هیچ اقدامی از عمل خود منصرف نمی شوند. 
وی درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به اذعان مسئولان آمار مصرف گل در کشور از سایر مواد پیشی گرفته است؛ آیا برنامه ریزی مناسبی برای مدیریت کاهش مصرف این ماده مخدر در کشور انجام شده است یا خیر، اینگونه جواب داد: با هیچ برنامه ای نمی توان میزان مصرف ماده مخدری از جمله گل را در کشور کاهش داد چراکه مصرف مواد بالاست و این امر شدنی نیست. 
رئیس کارگروه مبارزه با مواد مخدر افزود: نمی توانیم به همین سادگی ادعا کنیم که می توانیم اقدام به کاهش مصرف مواد مخدر در کشور کنیم چرا که این تجربه منفی را سایر کشورهای دنیا نیز داشته اند.هیچ کشوری هم تاکنون نتوانسته است چنین ادعای کند که به اقدامات کاهشی روی آورده است.
وی تاکید کرد: در هیچ جای دنیا این فرضیه شدنی نیست و امری محال است و این موضوع را کارشناسان حوزه اعتیاد، بارها در سمینارهای علمی اعتراف کرده اند. درباره ماده مخدر گل هم چنین ادعایی محال است.
صفاتیان تغییر الگوی مصرف مواد مخدر در بین مصرف کنندگان را از جمله روش های سایر کشورها در مقابله با مواد مخدر ذکر کرد و افزود: کشورها با استفاده از این روش تلاش می کنند که اگر جامعه به سمت مصرف مواد پر خطر صنعتی روی آورده است جو حاکم را به سمت مصرف مواد کم خطر ببرند و یا آنکه اگر جامعه اقدام به مصرف مواد کم خطر می کند کاری کنند تا به سمت مواد پر خطر روی نیاورند و اینگونه مصرف مواد مخدر را در کشورشان کنترل می کنند.
این مقام مسئول ادامه داد: روش کاهش آسیب هم راهکار دیگری است که کشورها برای کنترل مصرف کنندگان ماده مخدر در کشورها بکارمی برند یعنی با این روش تلاش می کنند تا دفعات مصرف را کاهش دهند و با آموزش به فرد مصرف کننده سعی می کنند تا او را از چنگال مواد مخدر برهانند. 

 شناسایی 700 نوع مواد مخدر و روانگردان جدید در دنیا
رئیس کارگروه مبارزه با مواد مخدر درباره ورود مواد مخدر جدید به کشور هم افزود: در حال حاضر 700 نوع مواد مخدر و روانگردان جدید دردنیا شناسایی شده که تعدادی از آنها به روش های مختلف وارد کشور ما شده است.
صفاتیان درباره درصدر بودن مصرف گل درکشور هم گفت: این موضوع ثابت نخواهد ماند چرا که بصورت چرخشی مصرف مواد مخدر در پروسه های زمانی مختلف در جوامع تغییر می کند. درهمه جای دنیا این روال وجود دارد و خاص یک کشور نیست. یعنی در پروسه های زمانی مختلف تب و تاب مصرف یک نوع ماده مخدر به ماده ای دیگر تغییر می کند.
رئیس کارگروه مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: بهترین روش برای مدیریت اعتیاد به مواد مخدر برنامه ریزی در حوزه پیشگیری است که باید در کشور توسعه داده شود.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر دو میلیون و 808 هزار نفر از جامعه اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و سنتی دارند .
طبق آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، مصرف ماده گل در پنجساله اخیر درکشور افزایش داشته است و رتبه دوم مصرف مواد را دارد.
هم اینک با تبلیغات دروغین راجع به اعتیاد آور نبودن ماده مخدر گل، شاهد تبعات منفی بسیاری دربین جوانان و مصرف این ماده مخدر هستیم.

اتفاقات خوبی در حوزه پیشگیری از اعتیاد رخ داده است
رئیس کارگروه مبارزه با مواد مخدر تشخیص مصلحت نظام، مبحث پیشگیری از اعتیاد را اولویت اول در حوزه مبارزه با مواد مخدر قلمداد کرد و افزود: این مبحث در 15سال گذشته جایگاه خاصی در دنیا پیدا کرده و همواره در دستور کار مسئولان ودولتمردان بوده است بطوریکه که آنان همواره بدنبال این بوده اند که این برنامه ها را توسعه دهند؛ در کشور ما نیز مسئولان کشور همواره بدنبال به تحقق رساندن این امر بوده اند و این موضوع نیز در دستور کار قرار دارد. 
وی با تاکید بر اینکه اتفاقات خوبی درکشور درمبحث پیشگیری از اعتیاد رخ داده و گام های مثبتی برداشته شده است،در عین حال اظهار کرد:برنامه های پیشگیرانه از اعتیاد در درازمدت نتیجه خواهد داد و اینگونه نیست که انتظار داشته باشیم بطورآنی به نتیجه برسد. بنابراین باید کار در این زمینه انجام شود تا به نتایج مطلوب دست یابیم.
رئیس کارگروه مبارزه با مواد مخدر تشخیص مصلحت نظام گفت: آنچه در مجامع علمی و بین المللی مطرح است این مطلب است که در همه جای دنیا امر مبارزه با مواد مخدر دردو بخش مقابله با عرضه و کاهش تقاضا دنبال می شود که بخش کاهش تقاضا خود به دو بخش مجزا یعنی درمان و پیشگیری تقسیم بندی می شود. کشور مانیز در این و بخش اقداماتی را به انجام رسانده است.
صفاتیان اظهار کرد: رهبرمعظم انقلاب نیز در پنجمین نشستی که با سران قوا و مسئولان کشور داشتند تاکید کردند که باید پیشگیری از اعتیاد دراولویت کار قرار بگیرد در همین راستا وزیر کشور نیز تاکید داشته و اقدامات لازم را به انجام رسانده است.
وی با اشاره به مبحث اجتماعی کردن موضوع اعتیاد درسال 96 افزود: اجتماعی کردن مبحث اعتیاد استراتژی خوبی بود که سال گذشته ازسوی رحمانی فضلی وزیرکشور مطرح شد و ستاد مبارزه با مواد مخدر هم بخوبی روی این موضوع کار کرد؛ چرا که اساس کار پیشگیری مبحث اجتماعی شدن است. 
صفاتیان در بخش دیگر گفت وگوی خود بر امر آموزش و توسعه آن اشاره کرد و افزود: باید آگاهی ازاعتیاد را افزایش دهیم و با آگاه سازی خانواده ها بتوانیم فرزندان مان را در امر اعتیاد آگاه سازیم.
وی با تاکید بر محتوای آموزشی دانش آموزان اظهار کرد:باید آموزش به دانش آموزان مستمر باشد و در محتوای آموزشی به فرزندانمان پیش از تدریس درس ریاضی و فیزیک و شیمی، مهارت های زندگی را بیاموزیم تا بتوانند از خود در برابر تهدیدهای اعتیاد مراقبت کنند.

 ابلاغ برنامه های پیشگیری به دستگاه ها
رئیس کارگروه مبارزه با مواد مخدر تشخیص مصلح نظام در پاسخ به این پرسش که آیا بودجه تخصیصی کفایت لازم را برای تحقق مبحث پیشگیری خواهد کرد یا خیر، گفت: بطور قطع این بودجه کافی نخواهد بود اما همه دستگاه ها تلاش خود را برای انجام اقدامات پیشگیرانه خواهند کرد. باید بدانیم که در شرایط فعلی و با توجه به بودجه کشور در شرایطی نیستیم که بتوانیم به طور مثال دو هزار میلیارد تومان صرف مقابله با مواد مخدر کنیم.
وی تاکید کرد: در حال حاضر محور برنامه های پیشگیری از اعتیاد در سال جاری نیز به همه دستگاه ها ابلاغ شده است تا همچون روال هرساله در دستور کار قرار بگیرد. 

منبع: خبرگزاری ایرنا

پایان پیام
بازنشر
ارسال نظر