پایگاه خبری اعتیاد

کد خبر 2980
۳۰ امرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۲:۱۰
اندازه متن
مشاور وزیر کشور و معاون اجتماعی سازمان امور اجتماعی:

دفاتر کاهش آسیب های اجتماعی مناطق حاشیه ای 2 برابر می شود

امسال قرار است اعتبار حاشیه نشینی از طریق شورای اجتماعی مدیریت شود که برنامه های مفصلی داریم و کارگروهی با عنوان «پیشگیری و پیش نگری وضعیت آسیب های اجتماعی» در این مناطق تشکیل شده است.
رضا محبوبی

مشاور وزیر کشور و معاون اجتماعی سازمان امور اجتماعی گفت: استقرار دفاتر تسهیلگری محوری ترین طرح برای کاهش آسیب های اجتماعی در مناطق حاشیه ای است که سال گذشته در 108 محله حاشیه شهرها این دفترها مستقر شدند و قرار است امسال به 200 دفتر افزایش یابد.

به گزارش پایگاه خبری اعتیاد و به نقل از خبرگزاری ایرنا٬ رضا محبوبی افزود: عمده فعالیت دفاتر تسهیلگری جلب مشارکت ساکنان منطقه برای ارتقای وضعیت محله ها با تاکید بر کاهش آسیب های اجتماعی است و در نهایت به بهبود وضعیت کالبدی هم منجر می شود.
وی اظهار داشت: سال گذشته این دفاتر در استان های کرمان، کردستان، کرمانشاه، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، آذربایجان غربی، البرز، لرستان و فارس ایجاد شده است.
معاون اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور خاطرنشان کرد: شورای اجتماعی کشور تقریبا هر دو سه هفته یک بار بر اساس طرح تقسیم کار ملی با اولویت پنج آسیب شامل اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی، مناطق بحرانی و حاد و مفاسد اخلاقی، برنامه هایی برای کاهش آسیب های اجتماعی را در دستورکار دارد. 
محبوبی اضافه کرد: امسال قرار است اعتبار حاشیه نشینی از طریق شورای اجتماعی مدیریت شود که برنامه های مفصلی داریم و کارگروهی با عنوان «پیشگیری و پیش نگری وضعیت آسیب های اجتماعی» در این مناطق تشکیل شده است.
وی افزود: تجهیز مدارس، مراکز بهداشت، کلانتری ها و پاسگاه ها، مساجد و مراکز بسیج در محلات حاشیه ای با هدف جلب مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت های بومی منطقه ای از جمله برنامه های کارگروه پیشگیری و پیش نگری وضعیت آسیب های اجتماعی است.
محبوبی ادامه داد: نظارت های ماهواره ای برای رصد مناطق مستعد توسعه حاشیه نشینی و کمربند سبز شهرها از دیگر اقداماتی است که برای کنترل توسعه بی رویه مناطق حاشیه ای و پیشگیری از افزایش آسیب های اجتماعی در دست اقدام است و قرار است از اعتبارات عمرانی و تملک دارایی برای این طرح استفاده شود.
سازمان امور اجتماعی کشور سازمانی دولتی است که در آذر 1396 تشکیل شده ‌است.
ارتقای سلامت، رضایت، نشاط و عدالت اجتماعی، نظم و احساس امنیت، پیشگیری، مدیریت، کنترل، کاهش و حذف معضلات و آسیب‌های اجتماعی از وظایف این سازمان است. 
معاون اجتماعی وزیر کشور ریاست این سازمان را برعهده دارد، این سازمان دبیرخانه شورای اجتماعی کشور را در خود جای داده ‌است.
ترکیب این شورا شامل رئیس‌جمهوری «رئیس شورا»، وزیر کشور «جانشین رئیس شورا»، معاون اجتماعی وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور «دبیر شورا»، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزرای آموزش و پرورش، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعاون کار و رفاه اجتماعی، ورزش و جوانان، روسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی مجلس شورای اسلامی، معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
همچنین رئیس سازمان صدا و سیما، فرمانده نیروی انتظامی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، شهردار تهران، دادستان کل کشور، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس کمیته امداد، رئیس سازمان بهزیستی، رئیس جمعت هلال احمر و دو نفر نماینده از تشکل‌های مردمی و خیرین به تایید وزیر کشور نیز با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی از اعضای این شورا محسوب می شوند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

پایان پیام
بازنشر
ارسال نظر