پایگاه خبری اعتیاد

کد خبر 454
۱۱ شهریور ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۰
اندازه متن
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان تهران:

معتادان در شهر پرسه می زنند چون جایی برای نگهداری از آنها نیست

یک مسئول در زمینه مبارزه با آسیبهای اجتماعی می گوید در حال حاضر نزدیک به ۱۹۰۰ معتاد متجاهر و پرخطر در تهران، فرآیند درمان را طی می کنند. آماری که با واقعیت حضور این اشخاص در جامعه فاصله زیادی دارد.
محمد رضا آذرنيا دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد

به گزارش پایگاه خبری اعتیاد(ادنا) و به نقل ازخبرگزاری خبرآنلاین، پس از اینکه برخی مخاطبان در سرویس مشکلات مردم کامنت گذاشتند و از حضور معتادان پرخطر در تهران به خصوص در بزرگراه های پایتخت انتقاد کردند شهرداری تهران نیز در گفتگو با ما اعلام کرد مسئول نگهداری و جمع آوری معتادان پرخطر نیست و کمبودمرکز نگهداری، باعث رها کردن معتادان متجاهر شده .

در همین راستا با محمد رضا آذرنيا دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان تهران گفتگو کردیم تا از چاره جویی این شورا برای کاستن از تعداد معتادان متجاهر آگاه شویم.

مردم از حضور معتادان متجاهر در معابر تهران دل خوشی ندارند. چاره کار چیست؟

بحث جمع آوری معتادان متجاهر مال امروز و دیروز نیست. تصویری مال امروز و دیروز و به عبارتی فردا خواهد بود. اینها قرار نیست از صحنه جامعه پاک شوند یا به عبارتی نابود شوند. بحث درمان آنها در دستور کار است و هم اکنون نیز ۱۸۷۸نفر از اینها در مراکز ما تحت درمان هستند. این آخرین آمار است و همین الان، همکاران ما نامه آمار نهایی را برای ارائه به مسئولان تایپ کنند.

پارسال ظرفیت نگهداری همین آدمها در تهران ۴۰۰نفر بوده. امسال به همت وزیر کشور و استاندار تهران برای نگهداری و درمان ۳۰۰۰ظرفیت ایجاد شده. همچنین از زحمات شهردار تهران آقای قالیباف تقدیر و تشکر کنیم. این ظرفیت از مهر پارسال تا الان ایجاد شده و به ۳۰۰۰نفر رسیده. الان نزدیک به۲۰۰۰نفر تحت درمان هستند. بقیه مراکز نیز در حال آماده سازی است و مجوزها را دانشگاه علوم پزشکی دارد صادر می کند. این تلاش رساندن موضوع کوچکی نیست. چه باید می کردیم که نکردیم؟

مردم می پرسند چرا این معتادان رها شده اند و جمع آوری نمی شوند؟

به هر حال، این که ظرفیت اقامتگاه ها را از ۴۰۰نفر به ظرفیت ۳۰۰۰نفر برسانید کار بزرگ است. فضا و ساختمان ایجاد کردن و تجهیز کردن این فضاها اعتبار می خواهد. یک بیمارستان ساده نیست، بلکه تجهیزات و ملزومات خاصی دارد که هزینه بر است. یعنی نزدیک به ۱۰برابر ظرفیت را افزایش دادیم که کار مهمی است.

دلیل دیده شدن معتادان در جامعه این نیست که این درمانها برای آنها کارساز نیست و به چرخه اعتیاد برمی گردند؟

اگر آنها پس از درمان به چرخه اعتیاد برنمی گشتند که مشکل حل بود. مشکل اعتیاد این نیست که معتادان را ببرید ۳ماه درمان کنید و آنها دیگر معتاد نشوند. اگر اینطور بود که ظرف یک سال همه را می شد به جامعه برگردانیم. متوسط جهانی برگشت اینها به چرخه اعتیاد حدود ۲۰درصد است. ما این را هم برای ایران در نظر می گیریم و می دانیم گروهی از افراد ترک کرده، مجددا به اعتیاد و خیابان خواهند برگشت.

شهرداری در جمع آوری این اشخاص با شما همکاری می کند؟

آنها جمع آوری می کنند ولی باید مکانی باشد که نگهداری کنیم؟ تا به شهرداری بگوییم معتادان را جمع کنید آنها ۱۰تا اتوبوس می گذارند و این اشخاص جمع می کنند. مسئله اسکان و درمان اینهاست که فعلا ظرفیت در همین حد است.

منبع: خبرگزاری خبرآنلاین


پایان پیام
بازنشر
ارسال نظر