پایگاه خبری اعتیاد

کد خبر 3615
۱۵ امرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۵:۳۹
اندازه متن
رئیس اداره هپاتیت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت:

جهش بزرگ برای حذف هپاتیت شروع شده است

سازمان بهداشت جهانی فقط در حوزه تدوین برنامه به ما کمک کرده و با اینکه به برخی کشورها کمک مالی هم داشته اما به ایران کمک مالی ارائه نکرده است. حتی با شروع تحریم ها، شرایط برای تامین منابع مالی سخت‌تر هم شده است.
جهش بزرگ برای حذف هپاتیت شروع شده است

رئیس اداره هپاتیت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزارت بهداشت مصمم به حذف هپاتیت است و جهش بزرگ برای حذف این بیماری از کشور شروع شده است.

به گزارش پایگاه خبری اعتیاد و به نقل از خبرگزاری ایرنا، رشید رمضانی  افزود: انصافا، جهش بزرگی برای حذف هپاتیت در وزارت بهداشت شروع شده است و مرکز مدیریت بیماری‌های واگیرعزمش را جزم کرده و منابع را به این سمت سوق می دهد تا این بیماری هرچه زودتر حذف شود.

وی افزود: هم معاونت بهداشت و هم شخص وزیر پیگیر موضوع حذف هپاتیت از کشور هستند. حذف هپاتیت از موضوعات مورد علاقه وزیر است و در آخرین نشست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر با ایشان قول دادند که در این مورد کمک کنند.

رمضانی، تامین دارو را از بزرگترین مشکلات در راه حذف هپاتیت عنون کرد و گفت: دارو گران است اما ما پیگیر تامین منابع برای خرید دارو هستیم.

وی در خصوص کمک های سازمان بهداشت جهانی نیز گفت: سازمان بهداشت جهانی فقط در حوزه تدوین برنامه به ما کمک کرده و با اینکه به برخی کشورها کمک مالی هم داشته اما به ایران کمک مالی ارائه نکرده است. حتی با شروع تحریم ها، شرایط برای تامین منابع مالی سخت‌تر هم شده است.

رئیس اداره هپاتیت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: اگر در حوزه حذف هپاتیت بتوانیم یک جهش داشته باشیم، می توانیم خیلی راحت تا قبل از سال ۲۰۳۰ و زودتر از خیلی از کشورها به هدف حذف طبق برنامه سازمان بهداشت جهانی برسیم. اگر توانستیم تا ۹۰ درصد بروز هپاتیت را کاهش دهیم و تا ۶۵ درصد مرگ و میر را کم کنیم برنامه حذف را عملی کرده ایم.

وی به موفقیت وزارت بهداشت در سنجش فشار خون اشاره کرد و گفت: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که بهترین کشورها حداکثر سه میلیون نفر را در طرح سنجش فشار خون مورد ارزیابی قرار داده اند اما ما در این طرح، فشارخون سی میلیون نفر را بررسی کردیم. این موضوع نشان می دهد که ما بستر خوبی برای فعالیت در حوزه حذف و کنترل بیماری‌ها داریم.

رمضانی در خصوص وضعیت شیوع بیماری هپاتیت در جغرافیای کشور نیز گفت: از نظر تقسیم بندی سازمان جهانی بهداشت، ایران در فهرست کشورهای با شیوع پایین این بیماری است و در جمعیت عامل، کمتر از یک و نیم درصد هپاتیت B و کمتر از نیم درصد هپاتیت C دارند.

وی گفت: بیماری هپاتیت در استان های شمال و شمال شرقی و برخی استان‌ها مثل استان سیستان و بلوچستان دارای شیوع بالاتری نسبت به سایر مناطق کشور است.

رئیس اداره هپاتیت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: در سراسر کشور، کمتر از یک و نیم میلیون فرد مبتلا به هپاتیت B و کمتر از دویست هزار نفر مبتلا به هپاتیت C داریم.

وی در خصوص عوارض بیماری هپاتیت گفت: درصدی از بیماران مبتلا به ویروس هپاتیت B و C، در مراحل اولیه بیماری شان تشخیص داده نمی شود و در نتیجه وارد مرحله مزمن بیماری می شوند که در نهایت می تواند منجر به از کار افتادن بافت کبد یا سرطان کبد در این بیماران شود.

رمضانی اضافه کرد: خوشبختانه، الان امکانات تشخیص و درمان بیماری هپاتیت در کشور وجود دارد و لازم است افرادی که هر گونه رفتار پرخطر داشته اند، تتو یا خالکوبی کرده اند، قبل از سال هفتاد و پنج خون دریافت کرده اند، اعتیاد تزریقی داشته اند یا مواد مخدری مثل شیشه مصرف می کرده اند به مراکز بهداشت درمان و آزمایشگاه های خصوصی یا دولتی مراجعه کنند تا شناسایی و درمان شوند. بیماری هپاتیت سی دارای درمان کامل است و داروی آن در ایران وجود دارد.

به گزارش وزارت بهداشت، هپاتیت، التهاب کبد است. التهاب باعث درد و تورم خواهد شد. عوامل ایجاد کنندهٔ هپاتیت متعدد هستند. هپاتیت عمدتاً توسط یکی از ۶ ویروس هپاتیتی ( E,D,C,B,A یا G ) ایجاد می شود. عامل ایجاد کنندۀ هپاتیت هر چه که باشد باعث التهاب کبد خواهد شد و کارکرد آن را مختل خواهد کرد. فقدان خونرسانی به کبد، سم، اختلالات خودایمنی، مصرف افراطی الکل، آسیب به کبد و مصرف بعضی داروهای خاص نیز میتواند باعث هپاتیت شود. 

منبع: خبرگزاری ایرنا

پایان پیام
بازنشر
ارسال نظر