پایگاه خبری اعتیاد

کد خبر 1846
۱۲ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۱:۴۲
اندازه متن
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر هشدار داد:

کارفرمایانی که کارگرانشان را به مصرف موادمخدر ترغیب می‌کنند

به دنبال شیوع شناسی اعتیاد در جامعه کار و تولید که نشان دهنده ابتلای 16 تا 20 درصدی جامعه کار به اعتیاد است، گام‌ها و اقدامات پیشگیرانه و درمانی خوبی برداشتیم اما لازم بود کاربستی تهیه شود که همه استان‌ها وظایف خود را بدانند.
پرویز افشار

معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در روند مداخلات پیشگیرانه از اعتیاد در جامعه کار و تولید باید نگاه ویژه‌ای به کارفرمایان داشته باشیم گفت: برخی کارفرمایان معتقدند مصرف مواد در کوتاه مدت باعث افزایش کارایی کارگرانشان می‌شود و ممکن است خودشان کارگران را به مصرف مواد ترغیب کنند.

به گزارش پایگاه خبری اعتیاد و به نقل از خبرگزاری ایسنا، پرویز افشار در نشست کشوری برنامه ملی استقرار مداخلات پیشگیری از اعتیاد در جامعه کار و تولید (طرح کاج) که در مجموعه فرهنگی تلاش برگزار شد، با بیان اینکه در سال‌های اخیر کمتر کشوری را می‌بینیم که مشکلی در خصوص اعتیاد نداشته باشد اظهار کرد: از مجموع کشورهای دنیا 170 کشور اعلام کردند که مشکل جدی با مواد مخدر دارند. در حال حاضر 250 میلیون نفر مصرف کننده مواد مخدر در دنیا داریم.

50 درصد معتادان متاهل هستند

وی افزود: قبلا این تلقی وجود داشت که اعتیاد خاص بیکاران ، مجردها و افراد منزوی است اما امروز این باورها در حال تغییر هستند و بخش قابل توجهی از معتادان شاغلند. در جامعه ما افراد متاهل نیز گرفتار اعتیاد می‌شوند و بر اساس آمارها بیش از 50 درصد معتادان ما متاهل هستند.

معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در وضعیت ویژه‌ای قرار داریم که همه را نگران کرده است اظهار کرد: مقام معظم رهبری چند جلسه با مسئولان نظام داشته‌اند و مطرح کرده‌اند که 20 سال عقب ماندگی در این حوزه داریم و باید برای جبران آن کار کنیم. در این میان یکی از مولفه‌های اصلی برای تسریع حرکت این است که بدانیم کجا هستیم و می‌خواهیم چه کنیم؟.

16 تا 20 درصد از جامعه کار و تولید معتادند

وی افزود: به دنبال شیوع شناسی اعتیاد در جامعه کار و تولید که نشان دهنده ابتلای 16 تا 20 درصدی جامعه کار به اعتیاد است، گام‌ها و اقدامات پیشگیرانه و درمانی خوبی برداشتیم اما لازم بود کاربستی تهیه شود که همه استان‌ها وظایف خود را بدانند.

افشار با بیان اینکه طرح پیشنهادی استقرار مداخلات پیشگیری از اعتیاد در جامعه کار و تولید در شورای تحقیقاتی ستاد به تصویب رسید و گام‌های اولیه شکل گرفت گفت: فرصت زیادی نداریم و باید گذشته را جبران کنیم و قدم‌های سریع‌تر و مطمئن‌تری برداریم برنامه‌های احساسی جواب نمی‌دهد و باید طبق برنامه‌های مبتنی بر شواهد علمی پیش برویم.

وی تاکید کرد: در این میان باید توجه ویژه‌ای به کارفرمایان داشته باشیم. باورهای غلطی در میان برخی کارفرمایان وجود دارد که معتقد هستند مواد مخدر می‌تواند در کوتاه مدت باعث افزایش کارایی کارگران آنها شود. عمدتا این نگاه در پیمانکاران پروژه‌ای وجود دارد و ممکن است خودشان ترغیب کننده کارگران به مصرف مواد باشند و مشکلاتی را رقم بزنند که لازم است در این برنامه‌ها به این موضوع نیز توجه داشته باشیم.

معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در سیاست‌های ابلاغی برنامه ششم توسعه تکلیف سنگینی بر دوش ما گذاشته‌اند و باید اعتیاد را طی برنامه ششم 25 درصد کاهش دهیم عنوان کرد: مقام معظم رهبری در جلساتی که با مسئولان داشته‌اند تاکید کرده بودند که دستگاه‌ها به دنبال ارائه گزارشات متعارف و روتین نباشند و در جلساتی که هر شش ماه یکبار تشکیل می‌شود اقدامات فوق العاده ویژه و نوآورانه خود را گزارش کنند. اگر زمینه اجرای طرح کاج به خوبی فراهم شود می‌تواند جزو همین اقدامات فوق العاده باشد. ما در ستاد مبارزه با مواد مخدر به این برنامه تعهد داریم.

افشار ادامه داد: نخستین اولویت ما اولویت پیشگیری و از بسیاری از هزینه‌هایی که در آینده باید خرج شود جلوگیری می‌کند. در ابتدا بر روی مراکزی متمرکز می‌شویم که بیشترین اثربخشی را دارند؛ به عنوان مثال فضاهای آموزشی دارای بیشترین اثربخشی در اجرای برنامه‌های پیشگیرانه هستند همچنین شیوع اعتیاد را به این سمت می‌برد که مداخلات پیشگیرانه را برای جامعه کارگری نیز انجام دهیم.

اعتیاد کارگران هزینه‌های سرباری بالایی برای تامین اجتماعی در محیط‌های کارگری دارد

وی با بیان اینکه دست ما برای اتخاذ راهکارهای درمانی مبتلایان به اعتیاد بسته نیست اظهار کرد: علاوه بر این مکانیزم پوشش بیمه‌ای اعتیاد نیز فراهم شده است و همه ما باید دقت کنیم که کار را به سرمنزل مقصود برسانیم. معتقدم مجموع هزینه‌های اعتیاد که در جامعه کارگری ایجاد می‌شود هزینه‌های سرباری بالایی برای تامین اجتماعی در محیط‌های کارگری رقم می‌زند.

منبع: خبرگزاری ایسنا


پایان پیام
بازنشر
ارسال نظر