پایگاه خبری ادنا

کد خبر: 269 تاریخ خبر: ۱۳۹۴-۰۵-۱۲


هورمون استرس باعث کاهش میل به مصرف هروئین می‌شود


به گزارش پایگاه خبری ادنا (ADNA)، کلیه اعتیادها دارای ویژگیهای خاصی در رابطه با تمایل زیاد نسبت به یک ماده مخدر اعتیادآور مانند نیکوتین, الکل, اوپیویدها یا هر گونه ماده مخدر دیگری هستند. اخیرا محققین، پژوهشی در دانشگاه بازل سوئیس در رابطه با هروئین و هورمون استرس انجام داده اند.

محققین دانشگاه بازل سوئیس دریافته اند که هورمون استرس کورتیزول می تواند باعث کاهش میل به مصرف مواد مخدر شود. اطلاطات گردآوری شده این پژوهش در ژورنال پزشکی روانپزشکی انتقالی (Translational Psychiatry) منتشر شده است.

هروئین ماده مخدری است که میزان وابستگی بسیار زیادی دارد و باعث تحریک میل به مصرف شدید در افرادی که آنرا مصرف می کنند, می شود. دکتر مارک والتر و پروفسور دومنیک دو کورواین از دانشگاه بازل سوئیس تیم محقین مربوطه را رهبری کردند.

مطالعه بر روی هورمون استرس کورتیزول

پژوهشگران اخیرا در رابطه با تاثیرات هورمون استرس کورتیزول بر معتادین به هروئین که میل شدیدی به مصرف آن داشتند، مطالعاتی انجام دادند. در مطالعاتی که محققین دانشگاه بازل در گذشته انجام دادند، دریافته بودند که هورمون استرس کورتیزول توانایی بازیابی حافظه را کاهش می دهد.

این بدان معناست که با ترشح هورمون استرس کورتیزول، توانایی مغز در رابطه با به یاد آوردن وقایعی در زندگی چنین بیمارانی کاهش می یابد. به عنوان مثال، می تواند باعث از بین بردن علائم بیماری در افرادی شود که از مسائلی همچون اختلالات اضطراب رنج می برند و باعث می شود که آنها قادر شوند تا دفعات اضطراب را از یاد ببرند.

تیم محققین فرض کردند که هورمون استرس کورتیزول همچنین به یک تاثیر بازدارنده بر هرگونه حافظه مربوط به اعتیاد بیمار کمک می کند و در عوض می تواند میل به مصرف آن ماده مخدر اعتیاد آور را کاهش دهد.

هورمون استرس کورتیزول می تواند به فراموش کردن هروئین کمک کند

در این تحقیق ویژه، 29 بیماری که در حال دریافت خدمات مربوط به درمان هروئین بودند، یک دارونما یا قرص کورتیزول پیش از آنکه یک دوز هروئین مصرف کنند، داده شد. برای آن دسته از افرادی که هورمون استرس کورتیزول داده شد، بیماران به طور میانگین 25% کاهش در میل به مصرف در مقایسه با آن دسته از بیمارانی که دارونما را دریافت داشتند، نشان دادند.

همراه هورمون استرس کورتیزول، آنها همچنین بیماران را در رابطه با میزان میلشان بر اساس معیار شباهت ظاهریشان مورد آزمایش قرار دادند. این معیار در رابطه با اندازه گیری تجربیات ذهنی مورد استفاده قرار می گیرد. کاهش اساسی در افرادی دیده شد که به دوز پایین هروئین وابستگی داشتند, اما نه در بیمارانی که وابستگی شدیدی داشتند.. اینکه استفاده از هورمون استرس کورتیزول بر افراد باعث کاهش رفتارهای مربوط به مواد مخدر آن دسته می شود که دارای میل به مصرف هروئین در زندگی روزمره شان هستند, مشخص نیست.

مارک والتر, پزشک ارشد کلینیک دانشگاه روانپزشکی)  Psychiatric University Clinics( بازل اظهار داشت: « به همین دلیل, ما می خواهیم آزمایش کنیم که آیا کورتیزول می تواند به بیماران کمک کند تا دوز هروئین شان را کاهش داده یا برای مدتی هروئین مصرف نکنند.»

تیم محققین دانشگاه بازل سوئیس هم اکنون در حال برنامه ریزی بر روی مطالعات بیشتر در این زمینه هستند.

دومنیک دو کورواین، مدیر دپارتمان تحقیق علوم اعصاب مولکولی و شناختی دانشگاه بازل سوئیس اظهار داشت: « هدف این است که تشخیص داده شود آیا تاثیر بازدارنده کورتیزول بر میل به مصرف مواد مخدر ممکن است که همچنین دارای پیآمدهای مثبتی در مورد نیکوتین، الکل یا اعتیاد به قمار باشد.»

منبع: ریکاوری ری استارت