پایگاه خبری ادنا

کد خبر: 2392 تاریخ خبر: ۱۳۹۶-۰۷-۱۷


ایجاد 4000 فرصت شغلی برای معتادان بهبودیافته از سال گذشته تاکنون


قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اجرای طرح کرامت نیازمند حرکت جهادی است، گفت: تلاش داریم با فرهنگ‌سازی، تنفر و انزجار در جامعه نسبت به مساله مواد مخدر ایجاد شود.

به گزارش پایگاه خبری اعتیاد و به نقل از خبرگزاری  ایسنا، علی مویدی در جلسه طرح کرامت که در ساختمان دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، گفت: چشم‌انداز اجرایی طرح کرامت ، شهرستانی بدون معتاد و قاچاقچی است و تلاش داریم با فرهنگ‌سازی، تنفر و انزجار در جامعه، نسبت به مساله مواد مخدر ایجاد شود.

قائم مقام دبیرکل ستاد ادامه داد: نظام در رویکرد پیشگیری از اعتیاد با مشارکت مردم و اقشار تاثیرگذار جامعه خوب عمل کرده است، در این طرح که نمونه رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر است، تلاش شده تا برنامه‌هایی همچون توانمندسازی دانش‌آموزان، والدین و معلمان در مدارس با هدف پیشگیری از تمایل به اعتیاد در کنار حوزه‌های درمان پیگیری ‌شوند، همچنین برخورد با خرده‌ فروشان، پاک‌سازی محلات، ساماندهی معتادان متجاهر از جمله مواردی است که در این طرح در نظر گرفته شده است.

مویدی گفت: اجرای طرح کرامت نیازمند حرکت جهادی است که سعی داریم نسل آینده کشور را از تهدید مواد مخدر نجات دهیم، تحقق این طرح نیز به صبوری و تحمل بیشتری نیاز دارد.

وی با بیان اینکه در پایان فرآیند اجرا، این طرح باید به‌ کل کشور تسری داده شود، تاکید کرد: باید بتوانیم با انجام یک کار راهبردی و موفق آن را به عنوان یک الگوی خوب برای کشور تبدیل کنیم.

مویدی در پایان بر برگزاری جلسات طرح کرامت به صورت ماهانه تاکید کرد و گفت: از سال گذشته تاکنون 4 هزار فرصت شغلی برای معتادان بهبودیافته ایجاد شده است و تلاش داریم این فرصت‌های شغلی را هم در این دو شهرستان ملایر و فلاورجان و هم کل کشور توسعه دهیم.

ایازی:  استانداران امتیازات ویژه‌ای را برای کافرمایان دارای کارگر بهبودیافته فراهم کنند

همچنین هادی ایازی معاون اجتماعی وزیر بهداشت با بیان اینکه مواد مخدر دغدغه آحاد مردم است و باید هرچه بیشتر به این موضوع پرداخته شود، گفت: پیشنهاد می‌کنم استانداران امتیازات ویژه‌ای را برای کارفرمایانی که معتاد بهبودیافته جذب می‌کنند فراهم کنند، به طور مثال زمین زراعی زیتون در اختیار کارفرمایی قرار دهند که کارگران آن همگی بهبودیافتگان هستند.

وی افزود: یکی از اتفاقات خوبی که در این طرح بوجود آمد، استفاده از همه ظرفیت‌ها همچون دستگاه‌های اجرایی، مردم، خیریه‌ها و... بود، تلاش داریم علاوه بر مجمع ملی سلامت، مجمع سلامت شهرستان و مجمع سلامت استان را با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی و توجه به حوزه پیشگیری از اعتیاد راه‌اندازی کنیم.

سردار فضلی جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین در این جلسه گفت: سازمان بسیج در راستای منویات رهبر معظم انقلاب ( مد ظله العالی ) در خصوص مبارزه با این پدیده شوم طرح جامعی را با عنوان طرح کرامت در دستور کار خود قرار داده و این طرح در شهرستان‌های فلاورجان و ملایر به صورت آزمایشی اجرا می‌شود.

وی با تاکید بر جلسات مستمر و منظم طرح کرامت افزود: نشست‌های توجیهی بسیاری با ائمه جماعات، نخبگان و مسوولان استان و شهرستان‌ها برگزار شده و افراد و نقاط آسیب‌پذیر و آسیب‌زا شناسایی شده‌اند.

فضلی خاطر نشان کرد: همه افرادی که دست‌اندرکار اجرای طرح هستند، باید با انگیزه و احساس مسئولیتی فراتر از وظیفه کاری و اداری داشته باشند، نباید به‌عنوان یک موضوع اداری به آن نگاه کرد بلکه به‌عنوان یک فرصت ملی باید آن را دید.

وهاب‌زاده: مداخلات پیشگیری از اعتیاد دیربازده است

عارف وهاب‌زاده مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حوزه پیشگیری از اعتیاد طرح توانمندسازی دانش‌آموزان مقطع متوسطه را از سال گذشته در دو شهرستان ملایر و فلاورجان اجرا کردیم.

وی افزود: در این راستا امسال بیش از ۳۶ هزار دانش‌آموزان، والدین، معلمان و مشاوران مقطع متوسطه در ملایر و بیش از ۳۵ هزار دانش‌آموزان، والدین، معلمان و مشاوران مقطع متوسطه در فلاورجان تحت پوشش برنامه‌های پیشگیری قرار خواهند گرفت.

این مقام مسول در ستاد از اجرای طرح مداخلات روانی - اجتماعی دانش‌آموزان در راستای طرح کرامت خبر داد و گفت: امسال در قالب طرح  مداخلات روانی - اجتماعی، خانواده‌ها و دانش‌آموزان در زمینه محافظت و مراقبت در برابر رفتارهای پرخطر و آسیب‌های اجتماعی به ویژه سوءمصرف مواد و اعتیاد آموزش می‌بینند.

وهاب‌زاده در ادامه؛ توزیع کتب درسی با محتوای پیشگیری از اعتیاد در دو شهرستان ملایر و فلاورجان، ایجاد خانه‌های ورزش روستایی در جهت ارتقا سطح نشاط روستاییان، اختصاص اعتبار به طرح آموزش کادر متخصص پیشگیری از اعتیاد را از دیگر برنامه‌های در حال اجرا در راستای طرح کرامت برشمرد.

وی بیان کرد: مداخلات پیشگیری از اعتیاد دیربازده و نیازمند زمان طولانی، صبر و تحمل بیشتری است. همچنین اجرای برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد باید مستمر، آرام و طبق استانداردهای جهانی باشد.

سید رسول حسینی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان نیز گفت: طرح کرامت از سال گذشته از بین 429 شهر کشور در دو شهرستان ملایر همدان و فلاورجان اصفهان اجرا می‌شود.

وی، هدف از اجرای این طرح را شناسایی، کاهش و کنترل اعتیاد خواند و گفت: در برنامه‌های عملیاتی طرح کرامت کلیه معتادان، خورده فروشان، تولیدکنندگان، قاچاقچیان و غیره به ویژه بهبودیافتگان مورد توجه قرار می‌گیرند.

دبیر شورا بیان کرد: طرح کرامت دارای پنج فصل "استفاده از ظرفیت‌های مردمی، شوراهای اسلامی"، "مشارکت حداکثری همه دستگاه‌ها و فراگیری اجرا در بین اقشار مختلف مردم"، "مبارزه همه‌جانبه در تمامی عرصه‌ها" ، "هماهنگی و انسجام در حوزه مبارزه با مواد مخدر" و " ایجاد قبح اجتماعی نسبت به موضوع مواد مخدر" است.

حسینی با بیان اینکه طرح کرامت در ملایر دارای 63 مصوبه است، گفت: 52 مصوبه معادل 82 درصد از مصوبات علی‌رغم کمبود اعتبارات در این شهرستان اجرایی شده‌اند.

وی با بیان اینکه با کمک این طرح، انزجار عمومی نسبت به اعتیاد در ملایر ایجاد شده است، گفت: ایجاد 11 سال ورزشی روستایی، برپایی نمایشگاه نیروی انتظامی، پیگیری صدور مجوز برای ایجاد شلتر (سرپناه شبانه) از جمله مصوبات در حال اجرا در شهرستان ملایر هستند.

همچنین مصطفی هادی‌زاده دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان گفت: طرح کرامت یکی از نمونه‌های رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر است و  نقش بسیج با اجرای این طرح، پررنگ‌تر و اثربخش‌تر شده است، همچنین در این طرح جامع عزم جدی در شهرستان فلاورجان بوجود آمده است.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، وی افزود: از 63 مصوبه طرح کرامت فلاورجان، 57 مصوبه اجرایی شده‌اند و مابقی در حال اجرا هستند که مستمرا نیز می‌بایست اجرا شوند.

وی بیان کرد: تاکنون 70 درصد اعتبارات طرح کرامت به حوزه پیشگیری، 20 درصد مشارکت‌های مردمی و مابقی در دیگر حوزه‌ها هزینه شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا