پایگاه خبری ادنا

کد خبر: 1165 تاریخ خبر: ۱۳۹۴-۱۰-۲۳


بوپرنورفین برای درمان نوزادانی که مادرشان آنها را در حال ترک مواد مخدر به دنیا آورده اند از متادون موثرتر است


 تحقیقی بر روی دو اوپیوید استفاده‌شده جهت از شیر گرفتن نوزادانی که مادرشان در حال ترک اعتیاد خود هستند، نشان می‌دهد که بوپرنورفین در کاهش مدت درمان و مدت زمان بستری بودن در بیمارستان بر متادون برتری دارد.

به گزارش پایگاه خبری اعتیاد و به نقل از ساینس دیلی درحالی‌که بوپرنورفین اغلب برای زنان بارداری که تحت درمان اعتیاد هستند، تجویز می‌شود، این تحقیق اولین گزارش است که به مصرف مواد مخدر جهت درمان نوزادان به شیوه بالینی انجام‌شده است.

مادرانی که به اوپیویدها وابستگی دارند و نوزاد به دنیا می‌آورند، احتمالاً علائم ترک را تجربه خواهند کرد، شرایطی که تحت عنوان سندروم پرهیز نوزادان شناخته می‌شود. وقوع این سندروم در امریکا به‌شدت افزایش‌یافته است و به 5.8 در 1000 نوزاد زنده به دنیا آمده در سال 2012 رسیده است.

اریک هال، دارای مدرک دکترا، پژوهشگر موسسه پیش و پس از تولد در مرکز پزشکی بیمارستان کودکان سینسیناتی و مؤلف اصلی این پژوهش اظهار داشت،«فشار سندروم پرهیز نوزادان بر بهداشت و درمان عمومی و خانواده‌ها ممکن است تا حدودی از طریق انتخاب صحیح یک عامل درمانی کاسته شود. درمان با بوپرنورفین ممکن است جهت مدیریت نوزادان دارای سندروم پرهیز نوزادانی که در حال تجربه قرار گرفتن در معرض اوپیوید هستند، از متادون مؤثرتر است، شامل آن‌هایی که مادرشان در حال دریافت درمان متادون نیستند یا به صورت غیرقانونی در زمان بارداری متادون مصرف می‌کنند.»

این تحقیق در خصوص 201 نوزاد در 6 شیرخوارگاه در جنوب غربی اوهایو صورت گرفت. 38 نوزاد از پروتکل 5 مرحله‌ای بوپرنورفین استفاده کردند، درحالی‌که 163 تن پروتکل استاندارد 8 مرحله‌ای متادون دریافت داشتند. آن‌هایی که بوپرنورفین دریافت داشتند، به‌طور میانگین دوره درمانی‌شان 9.4 روز طول کشید و آن دسته که تحت درمان متادون بودند، 14 روز. طول بستری شدن در بیمارستان برای نوزادان تحت درمان بوپرنورفین 16.3 روز بود و آن‌هایی که تحت درمان متادون بودند، 20.7.

دکتر هال در ادامه اظهار داشت، «این یافته‌ها حاکی از آن است که نتایج سندروم پرهیز نوزادان ممکن است بیشتر با توسعه درمانهای فردی متمرکز بر نوع زنان بارداری که در معرض مصرف اوپیویدها قرار دارند، بهینه شوند.»

اخیرا مقاله‌ای در ژورنال پزشکی انگلستان جدید (The New England Journal of Medicine) از افزایش پذیرش سندروم پرهیز نوزادان برای واحدهای مراقبت شدید از نوزادان تازه به دنیا آمده از 7 مورد در 1000 پذیرش به 27 مورد در 1000 مورد از سال 2004 تا 2013 گزارش نمود. این نوزادان اغلب در شرایط وخیمی به دنیا می‌آیند بطوریکه در رحم در معرض اوپیویدها و مخدرها از پرکوست و ویکودین گرفته تا هروئین قرار دارند.


منبع: ساینس دیلی Science Daily

مترجم: داریوش پویان