پایگاه خبری ادنا

کد خبر: 1093 تاریخ خبر: ۱۳۹۴-۱۰-۰۵


مواد مخدر از موضوعی امنیتی به مساله اجتماعی تبدیل شود


 عضو کمیسیون دانشجویی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مواد مخدر از موضوع امنیتی باید به مساله اجتماعی و فرهنگی تغییر یابد تا بتوانیم شاهد کاهش اعتیاد و مبارزه جامع با مواد مخدر در کشور باشیم.

به گزارش پایگاه خبری اعتیاد و به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمود علیگو تاکید کرد: افزایش اعتماد به نفس اجتماعی گامی موثر در پیشگیری از اعتیاد است.
وی گفت: متاسفانه قبح مصرف مواد مخدر نسبت به گذشته کاهش یافته و شان اجتماعی در این زمینه از بین رفته است علت این موضوع هرچند که به اقدامات پژوهشی نیاز دارد ولی می توان گفت، کاهش اعتماد به نفس اجتماعی از دلایل کم رنگ شدن قبح مصرف مواد مخدر است و این موضوع احتمال افزایش گرایش به مواد مخدر را به همراه دارد.
وی اظهار کرد:مساله مواد مخدر در بسیاری از کشورهای جهان وجود دارد و دولت های مختلف را با چالش همراه ساخته است ولی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر رویکرد مناسبی جهت کاهش اعتیاد به شمار می رود و باید به این نکته توجه داشت که موضوع مواد مخدر قبل از اینکه تبدیل به مساله امنیتی شود به صورت فرهنگی و اجتماعی برطرف شود.
علیگو افزود: در کشور همین که در مقابل معتاد گارد نمی گیریم و در واقع امروزه معتاد ، بیمار محسوب و نسبت به درمان آن در کمپ های ترک اعتیاد اقدام می شود، نوعی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر است ولی این مقدار، کفایت نمی کند و باید رویکرد مشاوره اجتماعی پیشگیری از اعتیاد به خانواده ها مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سابق اداره افکار سنجی شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ایجاد و توسعه مراکز مشاوره اجتماعی پیشگیری از اعتیاد به خانواده ها در مبارزه با مواد مخدر موثر واقع می شود ؛ چرا که خانواده جدی ترین مرکز جریان ساز ترک اعتیاد است.
علیگو با تاکید بر لزوم ارائه آموزش های مهارت زندگی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد تصریح کرد: در برخی از کشورها برای مبارزه با اعتیاد به الکل جشنواره خلاقیت برگزار می کنند؛ شاید در ابتدا به نظر برسد این راهکار اصلا تاثیر و ارتباطی در کاهش اعتیاد ندارد ولی باید به این نکته پی برد که برگزاری این جشنواره سبب افزایش شأن اجتماعی می شود و به صورت غیر مستقیم کاهش اعتیاد را همراه دارد؛ بنابراین استفاده از تجارب دیگر کشورها در مبارزه و کاهش آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد موثر بوده و باید مورد توجه هرچه بیشتر قرار گیرد.
عضو کمیسیون دانشجویی شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: کارآفرینی نیز عاملی مهم در جهت کاهش اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر به شمار می رود ولی باید این مساله را مد نظر قرار داد که کارآفرینی با اشتغال متفاوت است چراکه کارآفرینی بسیار مهم است و بخش عظیمی از اشتغال را تحت پوشش قرار می دهد و با کارآفرینی است که می توان شاهد کاهش اعتیاد و گرایش مصرف مواد مخدر به ویژه میان جوانان باشیم.
وی در مورد نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در جهت کاهش اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: مهم ترین نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در جهت کاهش اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر تنقیح قانون مناسب و سیاستگذاری کلان شورا در وضعیت کنونی است بنابراین شورا می تواند با ایجاد کارگروه فرهنگی و اجتماعی مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد جهت بررسی این مساله و کاهش آن گام بردارد.
علیگو اظهارکرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین می تواند کمیسیون خاص در رابطه با مسئله مواد مخدر و اعتیاد تشکیل دهد؛ چراکه موضوع اعتیاد بسیار اهمیت دارد.
وی ادامه داد: جوانان ، سرمایه و آینده کشورند و اعتیاد در واقع سرمایه های ایران را نابود می سازد بنابراین تشکیل کمیسیون و کارگروه در این زمینه می تواند موثر باشد.
براساس آمار ستاد مبارزه با موادمخدر یک میلیون و 325 هزار مصرف کننده موادمخدر در کشور وجود دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا