پایگاه خبری اعتیاد

کد خبر 1936
۱۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۲:۰۷
اندازه متن
در نشست گفت و گوی میان رشته ای در باره ایدز مطرح شد:

انگ ایدز مانعی در راه درمان بیماران/بخاطر انگ بیشتر مبتلایان شناسایی نمی‌شوند

خیلی وقت ها ما دچار خودانگی هستیم مدیران و سیاستگذاران در کاهش آسیب اجتماعی انگ می زنند برای نمونه در بحث توزیع سرنگ بین معتادین مقاومت می کنند و می گویند این توزیع باعث افزایش اعتیاد در بین افراد می شود که این نیز اشتباه است.
ایدز

نشست «گفتگوي ميان رشته اي درباره ايدز» دیروز به همت گروه علمی- تخصصی جامعه شناسی پزشکی و سلامت انجمن جامعه شناسی ایران دیروز در  محل دفتر جمعیت خیریه تولد دوباره برگزار شد. در این نشست عباس ديلمي زاده ،رييس شبكه سازمان هاي غيردولتي كشورهاي آسياي ميانه و غرب آسيا ، دكتر اميد زماني، پزشك و عضو گروه جامعه شناسي پزشكي و سلامت انجمن جامعه شناسي ايران و دكتر محمدصادق شيرازي، مدیر موسسه كاهش آسيب آيين مهر حضور داشتند. 

به گزارش پایگاه خبری اعتیاد و به نقل از خبرگزاری ایرنا،دکتر زمانی با تشکر از جمعیت خیریه تولد دوباه برای میزبانی این نشست گفت: ایدز از همان بدو کشف به یک مسأله اجتماعی در جهان تبدیل شد و از چند جنبه می توان ان را مسأله اجتماعی دانست. یکی به دلیل رفتارهای پرخطر افراد و هنجارها و فرهنگ پیرامون آن، دیگر از نظر ساختارهای اجتماعی و نقش آنها در گسترش یا مهار ایدز. همچنین انگ و تبعیض پیرامون ایدز و رفتارهای پرخطر جنبه اجتماعی آن را بارزتر می کند.

او با بیان اینکه پژوهشهای اجتماعی کمک میکند ما رفتارهای پرخطر افراد را در بستر اجتماعی شان ببینیم و تصور بهتری از چرایی آنها داشته باشیم، ادامه داد: جنسیت زدگی، نژادپرستی، اختلاف طبقاتی و سایر اشکال طرد در تعامل با هم به قول کالینز به شکل یک شبکه در هم تنیده سرکوب، فرد را به سوی رفتار پرخطر سوق می دهد. از سوی دیگر برخی جامعه شناسان مانند سونیا مک کنزی کوشش کرده اند از رویکرد مدیکالیزه و فردی گذر کنند و ابعاد ساختاری ایدز را موشکافی کنند و به نقش سیاستهای عمومی، شبکه های اجتماعی، پویایی محله ها، هنجارهای فرهنگی و وضعیت اقتصادی در ایدز توجه کنند.

به گفته او گاهی مفاهیم و واژگانی که برای تصویرسازی این پدیده به کار می رود منجر به تشدید مشکلات می شود.

 انگ و تبعیض  باعث سکوت یا انکار ابتلا به ایدز و اعتیاد می شود

مدیر عامل جمعیت تولد دوباره هم در این نشست با بیان این که مهمترین موضوعات در زمینه اچ آی وی / ایدز، انگی است که علیه افرادی که با اچ آی وی زندگی می کنند در جامعه وجود دارد، تاکید کرد: این مسئله به عنوان مانعی در راه پیشگیری و درمان و رسیدگی به اچ آی وی عمل می کند.

 عباس دیلمی زاده با اشاره به تاریخچه واژه انگ، گفت: واژه انگ از فعالیت چینی ها در آمریکا به وجود آمد و در شرایطی بود که چینی ها برای کار طاقت فرسا در راه آهن آمریکا اقدام به استفاده از مواد مخدر می کردند و بعد به سیاه پوستان رسید. 
وی افزود: واژه اعتیاد و مجرم نیز وقتی مطرح می شود که فرد مصرف کننده مواد مخدر در جامعه توسط مردم شناسایی می شوند و به آنها انگ می زنند و هر چه این انگ زدن به افراد بیشتر باشد ما شاهد آسیب های اجتماعی بیشتری خواهیم بود. 
دیلمی زاده با بیان این که افراد در تصمیم گیری های خود به دنبال منفعت هستند و گفته می شود که فرد عقلانی تصمیم می گیرد، اظهارکرد: وقتی همه تلاش خود را می کنیم تا زیان موضوعی را نشان دهیم اما می بینیم که فرد کاری را انجام می دهد که برای او سود و لذت داشته باشد و دلیل آن نیز این است که افراد مهارت تصمیم گیری و رابطه تصمیم گیری درست را آموزش ندیده اند و آدمها معمولا به سود مقطعی اولیه فکر می کنند و براساس آن تصمیم می گیرند. 
وی تصریح کرد: افراد در برابر پیام هایی که مخالف ساختار ارزشی او باشد مقاومت می کنند و دادن اطلاعات اضافی و تشریحی باعث افزایش مقاومت در انتخاب و رفتار می شود که این مقاومت ها باید بررسی شود. 
در ادامه این نشست مدیرعامل جمعیت تولد دوباره، گفت: افراد برای فرار از مشکلات و برای مهار استرس به رفتارهای پرخطر رو می آورند و این موضوع آنها را در معرض خطر اعتیاد و ایدز قرار می دهد و انگ و تبعیض نیز موجب سکوت یا انکار به ابتلا به ایدز و اعتیاد می شود. 
دیلمی زاده افزود: علاوه بر رفتار فردی، عوامل اجتماعی در گسترش ایدز و اعتیاد موثر هستند و باید فراتر از مشکلات فردی به این مساله نگاه کنیم.

بخاطر انگ بیشتر مبتلایان به ایدز شناسایی نمی شوند
محمد صادق شیرازی مدیر موسسه کاهش آسیب آیین مهر که در این نشست حضور داشت درباره انگ به افراد مبتلا به ایدز، گفت: تاکنون 32 هزار و 500 فرد مبتلا به ایدز شناسایی شده و برآورد می شود که 70 هزار نفر مبتلا به ایدز در کشور داشته باشیم و این اختلاف تعداد بیماران برآورد شده و شناسایی شده ناشی از انگ بیماری در جامعه است. 
وی افزود: انگ و تبعیض باعث می شود بسیاری از افراد دارای رفتارهای پرخطر از مراجعه برای انجام آزمایش و تشخیص بیماری امتناع کنند و در نتیجه ما نمی توانیم به موقع این مبتلایان را شناسایی کنیم و این موضوع خود باعث گسترش ایدز در جامعه می شود. 
شیرازی درباره تغییر رویکردها نسبت به ایدز گفت: خیلی وقت ها ما دچار خودانگی هستیم مدیران و سیاستگذاران در کاهش آسیب اجتماعی انگ می زنند برای نمونه در بحث توزیع سرنگ بین معتادین مقاومت می کنند و می گویند این توزیع باعث افزایش اعتیاد در بین افراد می شود که این نیز اشتباه است. 
وی با اشاره به شیوع ایدز از طریق رابطه جنسی، تصریح کرد: نه تنها در آموزش و پرورش در برابر آموزش مسائل جنسی به دانش آموزان مقاومت می شود بلکه در خانواده نیز شاهد خودانگی هستیم و معمولا والدین در برابر آموزش به فرزندان خود مقاومت می کنند در صورتی که باید متناسب با سن بچه ها آموزش های لازم درباره مسائل جنسی انجام شود و در واقع تربیت جنسی به عنوان یکی از مولفه های مهم تربیتی و آموزشی در خانواده و در نظام آموزش و پرورش مدنظر قرار گیرد. 
شیرازی درباره آگاهی از ابتلا به ایدز گفت: افراد سه ماه بعد از رفتار پرخطر باید آزمایش دهند و رفتار پرخطر شرایطی است که فرد در معرض عواملی چون استفاده از سرنگ مشترک در بین معتادان، رابطه جنسی ناسالم و نامتعارف است. 
وی توضیح داد: مدت زمانی که طول می کشد تا در فردی که ویروس ایدز وارد بدنش شده است، آنتی بادی تولید و تست اچ آی وی او مثبت شود را دوره پنجره ای می نامند. این مدت معمولاً حدود 4 هفته تا سه ماه طول می کشد اما در مواردی ممکن است تا شش ماه هم به طول انجامد بنابراین توصیه می شود که سه ماه بعد از رفتار پرخطر تست اچ آی وی انجام شود. 
به گفته شیرازی، شیوع و بروز ایدز در بین افرادی که رفتار متعدد جنسی و تنوع طلبی در رابطه جنسی دارند میزان بالایی را به خود اختصاص می دهد. 
مدیر موسسه کاهش آسیب آیین مهر  اظهار کرد: آزمایش ابتلا به اچ آی وی باید داوطلبانه باشد زیرا هدف ما درمان مبتلایان به اچ آی وی، بهبود کیفیت زندگی این افراد و جلوگیری از شیوع آن است. 
وی در پایان گفت: ایدز بیماری کشنده ای نیست و تنها بیماری مزمنی است که بیمار باید تا آخر عمر دارو مصرف کند. 

منبع: خبرگزاری ایرنا

پایان پیام
بازنشر
ارسال نظر