پایگاه خبری اعتیاد

کد خبر 1601
۲۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۸
اندازه متن
معاون سازمان بهزیستی خبر داد:

نامه بهزیستی برای پذیرش‌کودکان بد‌سرپرست

بهزیستی نامه‌ای به تمام استان‌ها ارسال کرده که براساس آن همه استان‌ها موظف هستند تفاهمنامه‌ای با دانشگاه‌های علوم پزشکی استان خود امضا کنند که طبق آن اگر مادری صلاحیت نگهداری فرزندش را ندارد یا فرزند خود را نمی‌خواهد، کودک را به بهزیستی تحویل دهد.
حبیب الله مسعودی فرید

 زنی معتاد یا کارتن‌خواب و فقیر، ناخواسته باردار شده و در بیمارستان زایمان می‌کند. یا صلاحیت نگهداری بچه را ندارد یا حتی گاه خودش هم نمی‌خواهد بچه را نگه دارد. اما بیمارستان‌ها می‌گویند او باید فرزندش را با خودش ببرد مگر اینکه حکمی قضایی برای سپردن بچه به بهزیستی یا سازمان‌های حمایتی داشته باشد. اما حالا سازمان بهزیستی از انعقاد تفاهمنامه‌ای با دستگاه قضایی برای نگهداری این کودکان در بهزیستی تا تعیین تکلیف خبر داده است. معاون سازمان بهزیستی به «فرهیختگان» اعلام کرد که به ادارات کل بهزیستی تمام استان‌ها ابلاغ شده با توجه به این تفاهمنامه با دستگاه قضایی، با دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها تفاهمنامه‌ای امضا کنند تا تولد کودکان از مادران معتاد و کارتن‌خواب را به اطلاع بهزیستی برسانند. به این ترتیب این کودکان تا تعیین‌تکلیف قضایی، در اختیار بهزیستی قرار می‌گیرند و در ادامه نیز تحت‌حمایت این سازمان هستند.
حبیب‌الله مسعودی‌فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در گفت‌وگو با «فرهیختگان» می‌گوید: «بهزیستی هم به دنبال این است که کودکانی را که خانواده‌هایشان آنها را از بدو تولد نمی‌خواهند یا مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند مورد حمایت قرار دهد و این‌طور نباشد که برای گرفتن کودکی حتما نیاز به حکم قضایی داشته باشیم.»
او می‌افزاید: «بهزیستی نامه‌ای به تمام استان‌ها ارسال کرده است که براساس آن همه استان‌ها موظف هستند تفاهمنامه‌ای با دانشگاه‌های علوم پزشکی استان خود امضا کنند که طبق آن اگر مادری صلاحیت نگهداری فرزندش را ندارد یا فرزند خود را نمی‌خواهد، کودک را به بهزیستی تحویل دهد. سپس اگر مراحل قانونی مانند حکم قضایی لازم بود آن را پیگیری کنند، نه اینکه فرزند را به اجبار به مادر بدهند که در نتیجه ممکن است اتفاق‌های ناگوارتری بیفتد.»
مسعودی‌فرید با بیان اینکه بهزیستی هم با اینکه حتما برای تحویل کودکی باید حکم قضایی وجود داشته باشد مخالف است، می‌گوید: «در بسیاری از موارد گرفتن حکم قضایی طول می‌کشد و همین موضوع باعث می‌شود کودک به دلیل تنفری که خانواده‌اش از او دارند یا فروخته شود یا مورد آزار و اذیت قرار گیرد. پس برای اینکه جلوی فاجعه‌ای بزرگ‌تر را بگیریم باید کمی در این قانون بازنگری صورت گیرد.»
او می‌افزاید: «‌درحال حاضر برای اینکه کودکی وارد چرخه بهزیستی شود باید حکم قضایی وجود داشته باشد، البته می‌توان به صورت شفاهی هم حکم را از قاضی گرفت اما ظرف 24 ساعت آینده حتما باید حکم کتبی آورده شود.»
به گفته مسعودی‌فرید بهزیستی دوست ندارد کودکانی که به دنیا می‌آیند و خانواده‌هایشان آنها را نمی‌خواهند، به اجبار تحویل خانواده‌ها داده شوند که بعد از آن هم سرنوشت کودک شبیه خانواده‌اش شود.
او تاکید می‌کند: «یکی از پیشنهادهایی که بهزیستی در مورد این قانون داده این است که مددکار بهزیستی زمانی که اعلام می‌کند خانواده صلاحیت نگهداری کودک را ندارد، کودک را به بهزیستی انتقال دهند نه اینکه منتظر حکم قضایی باشند. انتظار ما از قوه قضاییه این است که به تشخیص اولیه بهزیستی اعتماد کند و اجازه بدهد کودک از خانواده‌اش جدا شود.»
مسعودی‌فرید معتقد است: «اگر قانونی وجود دارد باید به نفع کودکانی باشد که در مناطق آسیب‌دیده یا در خانواده‌های آسیب زندگی می‌کنند‌، نه به ضررشان. قانونی که بر اساس آن، برای پذیرش کودک حتما نیازمند حکم قضایی هستیم هم دست و پای بهزیستی را می‌بندد و هم زندگی کودکان را به خطر می‌اندازد.»
همچنین فاطمه دانشور، رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با اعتراض به این قانون می‌گوید: «تحویل دادن نوزادی که مادرش او را نمی‌خواهد دلیلی می‌شود که نوزاد هم مانند مادرش وارد چرخه اعتیاد و کارتن‌خوابی می‌شود. این قانون که حکم قضایی برای تحویل کودک به بهزیستی اجباری است باید برداشته شود تا شاید بتوان سرنوشت این کودکان را کمی تغییر داد.»
به گفته دانشو روزانه دو نوزاد از مادران کارتن‌خواب به دنیا می‌آیند. براساس این آمار در ماه 60 نوزاد کارتن‌خواب به دنیا می‌آیند که اگر قرار باشد چنین حکمی برایشان اجرا شود، یعنی در ماه 60 نوزاد به خرابه‌های این شهر فرستاده می‌شوند؛ نوزادهایی که ممکن است فروخته شوند یا به کار گرفته شوند.

منبع: روزنامه فرهیختگان

پایان پیام
بازنشر
ارسال نظر